Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Herbata migdałowa
  Ocena: (1 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Agata
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Migdały i ryż zemlej w młynku na proszek.
Wsypaę do rondla, wlać 5 szklanek wody, wymieszać, pozostawię na 1 1/2 godz.
Przecedzię przez 3 warstwy wilgotnej gazy.
Dodać szklankę mleka przelać do garnka, wstawić do drugiego z gotującą się wodą.
Gotować na parze na małym ogniu 2 godz.
mieszając kilkakrotnie.
Przyprawić cukrem i solą, zagotować przed podaniem.
   
Składniki:
2 szklanki migdałów bez łupinek
4 łyżki ryżu
1 szklanka mleka
2 łyżki cukru
szczypta soli
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje Bezalkoholowe - Przepis na Herbata migdałowa

 
Telewizory
36_11