Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Czekolada na gorąco
  Ocena: (4.8 pkt.) Oceniało 61 osób.

Przepis dodał(a): Gosia
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Czekoladę podzielić na małe kawałeczki lub zetrzeć na grubej tarce.
Wodę z czekolada podgrzewać bardzo powoli, aż do zagotowania, cały czas mieszać (uważać, żeby czekolada się nie przypaliła).
Wlać mleko, podgrzać mieszając, ale już nie gotować.
Można podawać z bitą śmietaną.
   
Składniki:
gorzka czekolada – 2-3 dag
woda - 50 ml wody
mleko - 150 ml
bita śmietanka do dekoracji
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje Bezalkoholowe - Przepis na Czekolada na gorąco

 
Telewizory
36_3