Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Aksamitna kawa mrożona
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 44 osób.

Przepis dodał(a): Irka
[2007-06-26]
 
Sposób przygotowania:
Pucharki szklane wstawić na kilkanaście minut do lodówki.
Zmielona kawę zalać szklanką gorącej wody, poczekać aż się zaparzy, odcedzić i posłodzic wg.
gustu.
Pozostawić do ostygnięcia.
Lód pokruszyć w woreczku foliowym i wrzucić do naczynia do miksowania, wlać kawę, smietankę lub mleko i miksować do momentu uzyskania piany.
Przelać kawę do pucharków, udekorować czapeczką z bitej smietany i pokruszona czekoladą.
   
Składniki:
4 łyzki świeżo zmielonej kawy
pół szkalnki mleka do kawy lub śmietanki
5 czubatych łyżek cukru
ok. 10 kostek lodu
3 łyżki ubitej smietanki 30'
wiórki czekoladowe lub pokruszona, gorzka czekolada
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Napoje Bezalkoholowe - Przepis na Aksamitna kawa mrożona

 
Telewizory
36_1