Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Spaghetti w sosie maślano-bazyliowym
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Zuzia
[2007-07-02]
 
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
W tym czasie rozpuścić masło na patelni, dodać drobno posiekany czosnek, papryczki i zalać śmietaną.
Następnie dodać świeżo posiekaną bazylię i kapary.
Dodać gotowy makaron i dobrze wymieszać.
Wyłożyć na talerz i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ewentualnie solą do smaku.
   
Składniki:
500 g makaronu spaghetti
ok. 125 g masła
pęczek świeżej bazylii
4 łyżki śmietany
2-3 ząbki czosnku, drobno posiekanego
1-2 ostre papryczki, posiekane
kilka suszonych pomidorów
kilka łyżeczek kaparów
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Makarony - Przepis na Spaghetti w sosie maślano-bazyliowym

 

21_4