Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Spagetti z pieczarkami
  Ocena: (1.8 pkt.) Oceniało 15 osób.

Przepis dodał(a): Gocha
[2007-06-23]
 
Sposób przygotowania:
Wstawić wodę w dużym garnku na 100 g makaronu 1 l wody, dolać łyżkę oliwy z oliwek extra vergine.

W tym czasie umyć pieczarki ( nie obierać ze skórki ) skroić na plasterki i podsmażyć na maśle lekko rumieniąc.

W tym momencie woda powinna się zagotować więc wrzucić makaron i posolić.


Posiekać cebulkę, dodać do pieczarek, zeszklić.

Wlać śmietankę i pokrojony w plasterki czosnek oraz połowę parmezanu, mieszać, aż sos zgęstnieje 2- 3 min.
Odcedzić makaron wymieszać z sosem i pietruszką, posypać resztą parmezanu.
   
Składniki:
40 dag spagetti lub fettuccine,
200 ml śmietanki 30% (min 22%),
10 dag pieczarek,
łyżka masła,
4 dag startego parmezanu,
2- 3 łyżki posiekanej pietruszki,
3- 4 ząbki czosnku,
1 mała cebula
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Makarony - Przepis na Spagetti z pieczarkami

 

21_1