Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Makaron zapiekany z parówkami i porem
  Ocena: (3.3 pkt.) Oceniało 25 osób.

Przepis dodał(a): Sara
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Umyte, białe części porów obgotować przez 3 min w lekko osolonym wrzątku, a następnie pokroić w grube krążki.
Parówki i pomidory (obrane ze skórki) pokroić w cienkie plasterki i dusić razem z porami przez 10 min.
Przyprawić do smaku.
Ugotować makaron, a następnie zalać zimną wodą na 10 min.
Po 10 minutach makaron odcedzić i wymieszać z parówkami i warzywami.
Zetrzeć żółty ser na tarce o dużych oczkach.
Połowę dodać do potrawy i wymieszać.
Wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać śmietaną i posypać resztą żółtego sera.
Zapiekać w piekarniku (w temperaturze 200 stopni) do zarumienienia.
   
Składniki:
20 dag makaronu (muszelki lub kolanka),
6 parówek,
40 dag porów,
25 dag pomidorów,
3 łyżki oleju,
3/4 szklanki śmietany,
20 dag ostrego żółtego sera,
2 łyżki tartej bułki,
tłuszcz do formy,
papryka w proszku,
pieprz i sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Makarony - Przepis na Makaron zapiekany z parówkami i porem

 
Telewizory
21_13