Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Makaron z cukinią
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 1 osób.

Przepis dodał(a): Irka
[2007-08-01]
 
Sposób przygotowania:
Pora pokroić w ćwierć lub półplasterki.
Pomidory po uprzednim sparzeniu i zdjęciu skórki pokroić w niedużą kostkę.
Cukinię obrać, pozbawić gniazd nasiennych, jeśli uznacie, że pestki są za duże i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do rondelka, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową i gotować na małym ogniu aż składniki zmiękną.
Następnie dodać pozostałe przyprawy w ilości według własnego uznania i pogotować jeszcze chwilę.

Podawać z makaronem wstążki lub innym ulubionym.
   
Składniki:
1 średnia cukinia lub kabaczek
3 średnie pomidory
biała część średniego pora
1 kostka rosołowa wołowa
ok. 150 ml wody
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
szczypta pieprzu
szczypta suszonej bazylii
sól do smaku
ew. vegeta
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Makarony - Przepis na Makaron z cukinią

 

21_15