Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Makaron z boczkiem i curry
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Klaudia
[2007-06-29]
 
Sposób przygotowania:
Boczek pokroić w kostkę, zesmażyć na skwarki.
Osączyć z tłuszczu i wystudzić.
Makaron ugotować al dente i przelać na sicie zimną wodą.
Paprykę, cebulę i szczypiorek oczyścić, drobno pokroić, połączyć z makaronem i skwarkami z boczku.
Sałatkę wymieszać z majonezem oraz curry, doprawić do smaku solą i pieprzem.
   
Składniki:
30 dag makaronu (kokardki lub muszelki)
średnia cebula
1/2 pęczka szczypiorku
czerwona papryka
20 dag wędzonego boczku
3-4 łyżki majonezu
2 łyżki curry
Sól
pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Makarony - Przepis na Makaron z boczkiem i curry

 

21_3