Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Makaron w sosie pieczarkowym
  Ocena: (1.7 pkt.) Oceniało 22 osób.

Przepis dodał(a): Eliza
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Umyte pieczarki pokroić w cieńkie plasterki, lekko posolić i poddusić na maśle tak aby pozostały jędrne.
Ugotować makaron i odcedzić.
W garnku, w którym gotował się makaron rozpuścić masło, dodać śmietanę, pieczarki i starty ser.
Całość energicznie wymieszać.
Danie podawać na gorąco.
   
Składniki:
400g makaronu Gwiazda lub Wstążki
200g pieczarek
150ml śmietany
80g żółtego sera, może być Edamski
1/3 kostki masła
do smaku sól, gałka muszkatołowa
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Makarony - Przepis na Makaron w sosie pieczarkowym

 
Telewizory
21_10