Pyszne Przepisy Kulinarne
Pyszne Przepisy Kulinarne
  
Słownik | Składniki zywieniowe | Kontakt
 
Nasze przepisy:    Ciasta   Dania Główne   Surówki i Sałatki   Desery   Napoje   Zupy   Sosy  
  
Sosy - przepisy kulinarne
Dipy , Inne sosy , Pasty , Sosy do Mięs , Sosy do Sałatek i Surówek Przepisy Kulinarne Sosy
 
 
Inne sosy : Sos z maślaków
 

Sos z maślaków


Przepis dodał(a): Bogna
[2007-07-07]
Oceń przepis. Oceniało 18 osób.
Ocena: Ocena(5 pkt.)  
Twoja ocena: (kliknij)
 
          
Sposób przygotowania:
Maślaki obieramy i płuczemy.Cebulę kroimy w kostkę i dusimy ją na tłuszczu do momentu aż się zeszkli.
Dodajemy maślaki, solimy i dusimy na małym ogniu dość często mieszając.
Od czasu do czasu można dodać odrobinę wody aby potrawa się nie przypaliła.
Po około godzinie duszenia dolewamy śmietanę i dusimy jeszcze kilka chwil.
Całość dla dekoracji posypać natką pietruszki.
Pachnie wspaniale i tak też smakuje! Najlepiej podawać z pieczywem lub ziemniakami.
   
Składniki:
1 kg maślaków
1 duża cebula
po 2 łyżki masła smalcu i oleju
3/4 szklani gęstej śmietanki
sól
siekana natka pietruszki
Uwagi:
brak
 
 
 
 
 
   
 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne sosy - Przepis na Sos z maślaków

46_2