Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos z kaparami
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 21 osób.

Przepis dodał(a): Lucyna
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
¯ółtka z jajek przetrzeć przez sito lub bardzo drobno posiekać, następnie utrzeć je wraz z musztardą , solą i cukrem.
Podczas ucierania dodawać kroplami olej, dawkując bardzo powoli.
Po uzyskaniu jednolitej emulsji dodać ocet i wymieszać.
Do sosu dodać kapary i posiekane białka jajek, dokładnie wymieszać.
Podawać do potraw z ryb.
   
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki oleju
1 łyżka musztardy
1 łyżka octu winnego
3 łyzki posiekanych kaparów
cukier, sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne sosy - Przepis na Sos z kaparami

 
Telewizory
46_3