Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos z fetą
  Ocena: (4.8 pkt.) Oceniało 403 osób.

Przepis dodał(a): Bogna
[2007-07-18]
 
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i podrumienić na patelni, dodać do tego pokrojone pomidory, oliwki (niekoniecznie) i smażyć na oliwie razem przez ok.
10 minut, mieszając drewnianą łyżką, aby się nie przypaliło.
Następnie zalać to wodą do zakrycia mięsa z pomidorami, gotujemy to przez ok.
20 minut, następnie dajemy cały ser feta (pamiętajmy, że jest słony).
Dwie minuty przed wyłączeniem dodajemy dwa posiekane drobno ząbki czosnku i rosołek do smaku (niekoniecznie, bo danie jest wystarczająco słone), pieprz.
   
Składniki:
mąka,
pierś z kurczaka,
2 duże pomidory,
ser feta,
oliwki (niekoniecznie),
łyżeczka rosołku ze słoiczka (do smaku na koniec),
pieprz czarny,
2 ząbki czosnku
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne sosy - Przepis na Sos z fetą

 

46_15