Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos salsa do chipsów nachos
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 245 osób.

Przepis dodał(a): Alinka
[2007-07-10]
 
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj.
Obierz cukinie ze skórki, jeśli wydają się twarde, następnie pokrój w drobną kostkę.
Cebulę podsmaż na patelni, dodaj cukinie i jeszcze przez chwilę podsmażaj.
Dolej wodę, dodaj Fix, dokładnie wymieszaj i duś ok.
10 minut.
Na koniec dodaj starty żółty ser i wymieszaj.
Gorący sos przełóż do dużej salaterki i podaj z chipsami nachos jako przekąskę.
Sos możesz również zmiksować i podać do mięsa z grilla.
   
Składniki:
Fix do kurczaka po meksykańsku Knorr
opakowanie chipsów
3 cebule
2 małe cukinie
4 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka Ramy Culinesse
1,5 szklanki wody
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne sosy - Przepis na Sos salsa do chipsów nachos

 

46_5