Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos bolognese
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 204 osób.

Przepis dodał(a): Sara
[2007-07-10]
 
Sposób przygotowania:
Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić.
Po chwili dodać mięso.
Podsmażyć.
Dolać ok.
pół szklanki wody i dusić pod przykryciem.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Czosnek przecisnąć przez praskę i całość dusić ok.
10 min.
Na koniec dodać resztę przypraw (do smaku) i na bardzo małym ogniu podusić jeszcze z 10 min.
Gotowym sosem polać spaghetti i posypać startym żółtym serem.
   
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wieprzowo - wołowe),
1 duża cebula,
1 słoiczek koncentratu pomidorowego,
olej,
woda,
2 - 3 ząbki czosnku.
Przyprawy:
papryka słodka,
papryka ostra,
sól,
pieprz,
odrobina sosu Tabasco.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne sosy - Przepis na Sos bolognese

 
Telewizory
46_4