Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sos agrestowy
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Aneta
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Agrest opłukać, zalać niedużą ilością wrzącej wody, ugotować.
Przetrzeć przez gęste sito, dodać mąkę ziemniaczaną (rozmieszaną w 3 łyżkach wody), cukier do smaku i wino.
Zagotować.
Można połączyć z żółtkiem.
   
Składniki:
agrest - 20 dag
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
owocowe wino - 1 kieliszek
cukier – 5-7 łyżek
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne sosy - Przepis na Sos agrestowy

 

46_6