Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki ze schabu i ziemniaków
  Ocena: (2.5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Zuzia
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy na małe kawałki, zieminaki obieramy i gotujemy.
Przygotowujemy marynatę z powyższych składników.
Gotową marynatą samrujemy ziemniaki i mięso.
Wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Ziemniaki zawijamy w boczek i nabijamy na patyczki naprzemiennie z pozostałymi składnikami.
Pieczemy na ruszcie 6-7 minut.
   
Składniki:
50 dag schabu
1 kg małych ziemniaków
20 dag wędzonego boczku
czerwona papryka
garść suszonych śliwek

Marynata:
3 łyżki oliwy
mielona papryka
liście laurowe
sól
pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Szaszłyki ze schabu i ziemniaków

 
Telewizory
47_18