Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki z szynki i moreli
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Aśka
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Szynkę i oczyszczoną paprykę pokroić w dość dużą kostkę.
Morele przekroić na pół i usunąć pestki.
Na szpadki nabijać na przemian kawałki szynki, papryki oraz morele.
Następnie przygotować polewę.
Brązowy cukier zmieszać z dżemem morelowym.
Dodać wino, musztardę i sos sojowy.
Doprawić solą i pieprzem.
Przelać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu do momentu, aż cukier całkiem się rozpuści.
Przygotowane szaszłyki posmarować polewą, ułożyć na ruszcie i piec przez 12 minut nad dobrze rozgrzanym żarem.
Podczas pieczenia często obracać szaszłyki i za każdym razem, za pomocą pędzelka, smarować je polewą.
   
Składniki:
900 g gotowanej szynki,
300 g świeżych moreli,
2 zielone papryki.

Polewa:
180 g brązowego cukru,
60 g dżemu morelowego,
6 łyżek wina lub octu winnego,
łyżeczka musztardy,
3 łyżki jasnego sosu sojowego,
sól i pieprz.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Szaszłyki z szynki i moreli

 
Telewizory
47_17