Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki z krewetek
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 266 osób.

Przepis dodał(a): Iza
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Rozmrożone krewetki natrzeć imbirem oraz chili, a następnie skropić sosem sojowym wymieszanym z wódką.
Pozostawić na 20 min w chłodziarce.
Boczek pokroić w kostkę, jarzyny - na kawałki.
Nadziewać przemiennie krewetki, boczek, cebulę, paprykę i jabłka na rożenka do szaszłyków.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 8 min w temperaturze ok.
180°C, obracając w trakcie pieczenia.
   
Składniki:
15 dag małych krewetek mrożonych
15 dag boczku
4 jabłka
strąk zielonej papryki
sos sojowy
niecałe pół szklanki czystej wódki
2 cebule
pół łyżeczki imbiru
pół łyżeczki chili
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Szaszłyki z krewetek

 

47_23