Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki z kiełbaską
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Iwona
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokroić na małe kawałki, zrobić po 1-2 nacięcia, oprószyć przyprawą do grilla.
Papryki umyć, usunąć pestki, pokroić w kostkę wielkości kawałków kiełbasy.
Cukinię umyć, pokroić na plasterki.
Cebulę obrać, pokroić w cząstki.
Składniki nadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków.
Grillować po kilka minut z obu stron.
   
Składniki:
1/2 kg kiełbasy, np. podwawelskiej lub śląskiej
po strąku żółtej i czerwonej papryki
2 cebule
cukinia
łyżeczka pikantnej przyprawy do potraw z grilla (opcjonalnie pieczarki pokrojone w cząstki)
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Szaszłyki z kiełbaską

 

47_13