Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki z bakłażanem i cukinią
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Kamila
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Karkówkę pokroić na kawałki o długości 3 cm i grubości 1 cm.
Obraną cebulę pokroić w kostkę, obrany czosnek posypać solą i rozgnieść.
Wszystkie składniki wymieszać z sosem sojowym, ziołami i olejem.
Mięso zalać marynatą i wstawić do lodówki.
Warzywa opłukać, osuszyć i pokroić tak, jak karkówkę, po czym osuszyć na papierowych serwetkach.
Cebule obrać, większe z nich przekroić na pół.
Karkówkę osaczyć na sicie.
Warzywa wymieszać z marynatą, aby były jednakowo zwilżone.
W razie potrzeby dodać trochę oleju.
Wszystkie składniki nakłuć na szpadki do szaszłyków i grillować, pozostawiając 12-centymetrowe odstępy między szaszłykami.
W razie potrzeby należy je obracać.
   
Składniki:
600 g wieprzowej karkówki
1 cebula
2 ząbki czosnku
łyżeczka soli
1 łyżka sosu sojowego
1/2 łyżeczki tymianku
1/4 łyżeczki rozmarynu
2 łyżki siekanej natki pietruszki
6 łyżek oleju sezamowego z przyprawami
1 bakłażan
1 pomidor
1 cukinia
1 papryka
4 małe cebule
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Szaszłyki z bakłażanem i cukinią

 
Telewizory
47_16