Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki tatarskie
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Natka
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Obrać czosnek, ząbki rozgnieść na miazgę, dodać do siekanego mięsa wraz z kminkiem, posoli, popieprzyć.
Zwilżyć dłonie wodą i formować kulki wielkości piłeczek do ping-ponga.
Owinąć każdą plasterkiem słoniny i przekłuć wykałaczką.
Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec około 8 min skrapiając bulionem.
   
Składniki:
600 g siekanego steku wołowego,
12 cienkich plasterków słoniny,
kminek,
6 ząbków czosnku,
1 filiżanka bulionu,
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Szaszłyki tatarskie

 

47_14