Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Szaszłyki rybne
  Ocena: (3 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Adela
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Filety i boczek pokroić na kawałki ok.
2×2 cm.Pieczarki umyć,większe pokroić na pół.
Paprykę pokroić w dużą kostkę.
Cebulę pokroić na talarki.
Na szpadki nakłuwać boczek, rybę, pieczarki, cebulę i paprykę.
Oprószyć solą, pieprzem, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Podawać z pieczywem.
Szaszłyki można przygotować w piekarniku lub na grillu.
   
Składniki:
30 dag filetów z mintaja lub innej ryby
15 dag małych pieczarek
2 cebule
35 dag wędzonego boczku
2 łyżki oleju
1 strąk czerwonej paryki
sól,pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Szaszłyki rybne

 
Telewizory
47_15