Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Sajgonki z mięsem
  Ocena: (2.8 pkt.) Oceniało 9 osób.

Przepis dodał(a): Jola
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Makaron sojowy przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Seler naciowy opłukać, pokroić na małe kawałki.
Pieczarki oczyścić, umyć, drobno pokroić.
Pomidory sparzyć, obrać, pociąć na niewielkie kawałki.
W woku lub głębokiej patelni rozgrzać mocno kilka łyżek oleju, wrzucić rozdrobnioną cebulę, czosnek, seler, pieczarki i pomidory.
Oprószyć imbirem.
Mieszając, podsmażyć na brązowo.
Dodać mielone mięso, smażyć, aż będzie sypkie.
Podlać sosem sojowym, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mieszając, smażyć, aż cały płyn odparuje.
Makaron pokroić i wymieszać w woku z masą warzywno-mięsną.
Na każdy naleśnik ryżowy wyłożyć porcję masy i zwinąć go.
Następnie posmarować naleśnik rozmąconym białkiem.
W woku rozgrzać olej, włożyć sajgonki i smażyć, aż ciasto stanie się złote i chrupiące.
Gotowe osączyć na kuchennym ręczniku papierowym.
Podawać z sosem słodko-kwaśnym.
   
Składniki:
3 dag makaronu sojowego,
cebula,
ząbek czosnku,
2 łodygi selera naciowego,
5 dag pieczarek,
2 małe pomidory,
20 dag mielonej wołowiny,
3 łyżki sosu sojowego,
12 naleśników ryżowych,
białko,
pieprz cayenne,
imbir,
olej do smażenia
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Sajgonki z mięsem

 
Telewizory
47_35