Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ravioli z mięsem
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Ewa
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Najpierw nalezy wyrobić ciasto, a następnie włożyc na ok.
2-3 godziny.
Potem należy rozwałkować i podzielić na 2 płaty.
Mięso utrzeć z cebulą, jajkiem, natką pietruszki i innymi przyprawami.
Kolejno należy rozłożyć farsz na cieście w kilku rzędach, a miejsce między farszami posmarować białkiem.
Kolejno przyłożyć drugim płatem ciasta i skleić.
Całość pokroić na kwadratowe ravioli, ugotować i podawać z rosołem.
   
Składniki:
Do ciasta:
20 dag mąki,
5 łyżek wody,
1 jajko,
sól
Do nadzienia:
20 dag mielonej wołowiny,
1 jajko,
1 białko,
1 posiekana cebula,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól, pieprz.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Ravioli z mięsem

 

47_36