Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pierogi z truskawkami
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 19 osób.

Przepis dodał(a): Sylwia
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić i zasypać trzema łyżkami cukru.
Z mąki, jaja i wody zagnieść ciasto.
Rozwałkować je na cienki placek (maksimum dwumilimetrowy).
Szklanką wykrawać kółka, nakładać na nie truskawki i dokładnie sklejać brzegi.
Gotować w dużej ilości wrzątku z dodatkiem oleju do chwili aż pierogi wypłyną.
Odsączyć, podawać na ciepło podane wymieszaną z cukrem śmietaną lub jogurtem.
   
Składniki:
1 kg mąki
1 jajko
kilka łyżek wody
250 g truskawek
1 łyżka oleju
5 łyżek cukru pudru
200 g śmietany lub jogurtu naturalnego
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pierogi z truskawkami

 
Telewizory
47_12