Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pierogi z serem
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 283 osób.

Przepis dodał(a): Iza
[2008-05-26]
 
Sposób przygotowania:
Ser wymieszać z cukrem.
Ewentualnie można dodać trochę śmietany (ser wówczas jest bardziej mokry).
Dla małej zmiany smaku można dodac troche cukru waniliowego lub cynamonu.

Ciasto wyrobić.
Podzielić na mniejsze części i każdą wałkować na cienki placek.
Wyciąć szklanką kółka.
Nakłożyć na środek trochę masy serowej i zakleić.
Wrzucać gotowe na osolony wrzątek.
Po wypłynięciu gotować ok 3-4 minuty.
   
Składniki:
Ciasto:
0,5 kg mąki
1 jajko
1 szklanka wody

Farsz:
0,5 kg sera białego półtłustego lub chudego
2-3 łyżki cukru
Uwagi:
Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem, polane jogurtem naturalnym lub słodką śmietanką. Smacznego.
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pierogi z serem

 

47_41