Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pierogi z mięsem
  Ocena: (3.7 pkt.) Oceniało 65 osób.

Przepis dodał(a): Madzia
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki do ciasta mielimy razem aż powstanie takie ciasto jednolite.
Składniki do farszu mieszamy razem.
Teraz ciasto rozwalkować na bardzo cieniutko i szklanką robić takie kółeczka, albo jak kto woli kroić w takie kwadraciki.
Potem ten farsz kłaść na te kółeczka i formować i wrzucać do gotującej się osolonej wody.
Jak pierogi wypłyną na wierzch to znaczy że są dobre i je wyciągamy.
Dobre są ze zeszkloną cebulką lub magi.
   
Składniki:
Ciasto:
1 kg mąki
3 jajka
woda w dzbanku (będiemy lać na oko)

Farsz:
mięso mielone (na takiej zafoliowanej taczce)
świeża pietruszka drobno posiekana
jajko
sól i pieprz
łyżeczka masła
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pierogi z mięsem

 

47_26