Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pierogi z kaszanką
  Ocena: (3 pkt.) Oceniało 6 osób.

Przepis dodał(a): Weronika
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię wkładamy 3 łyżki smalcu i pokrojoną w kostkę cebulę.
Podsmażamy na złoty kolor dodajemy kaszankę i wszystko krótko smażymy .
Farsz przekładamy do miseczki i wkładamy do lodówki na 1 godzinkę.
W tym czasie robimy ciasto na pierogi.
Do mąki wbijamy jajo, dodajemy szczyptę soli i wlewamy tyle wody, żeby ciasto było niezbyt gęste.
Rozwałkowujemy ciasto i szklanką wycinamy kółka na nie kładziemy farsz i sklejamy.
Gotujemy w gorącej osolonej wodzie.


Smakuje z surowką z kiszonej kapusty lub ogórka kiszonego.
   
Składniki:
Farsz
50 dag kaszanki gryczanej
2 cebule
smalec

Ciasto
1 kg maki
1 jajo
szczypta soli
ciepła woda
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pierogi z kaszanką

 
Telewizory
47_28