Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pierogi z bobem
  Ocena: (3.8 pkt.) Oceniało 10 osób.

Przepis dodał(a): Beata
[2007-08-01]
 
Sposób przygotowania:
Z mąki oleju i wrzącej wody zagnieść miękkie ciasto.
Bób ugotować, ostudzić, przepuścić przez maszynkę razem z łupinami.
Słoninę pokroić w kostkę, przesmażyć.
Cebulę pokroić w kostkę dodać do słoniny, zrumienić.
Do bobu dodać skwarki z cebulką, sól, pieprz, wymieszać.
Farszem nadziewać pierogi.
Ugotować w osolonej wodzie, polać tłuszczem ze słoniny.
   
Składniki:
1/2 kg mąki pszennej,
1 łyżka oleju,
woda wrząca do zagniecienia ciasta,
30 dag bobu,
sól,
1 cebula,
pieprz,10 dag słoniny.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pierogi z bobem

 

47_39