Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pierogi leniwe
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 455 osób.

Przepis dodał(a): Sylwia
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Ser przepuścić przez maszynkę dodać żółtka i wymieszać.
Ubić pianę, połączyć z serem i mąką.
Z ciasta formować wałki o średnice 3cm, lekko spłaszczyć, krajać ukośne kluski i zaraz gotować.
Ugotowane pierogi posypać zrumienioną tarta bułką i polać stopionym masłem.
   
Składniki:
Ser biały 750g
Jaja 3szt.
Cukier 50g
Mąka pszenna 100g
Masło do polania 80g
Bułka tarta 20g
Sól
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pierogi leniwe

 
Telewizory
47_24