Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pieczarki w cieście naleśnikowym
  Ocena: (4.5 pkt.) Oceniało 65 osób.

Przepis dodał(a): Ilona
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć, niekoniecznie osuszać.
Przełożyć do miski i posypać sporo majerankiem, solą i pieprzem.
Wymieszać i dodać odrobinę kwasku cytrynowego.
Tak przygorowane odstawić w chłodne miejsce.
Jak się da, to nawet na całą noc.
Ze szklanki mleka, mąki, jajka, soli przygotować ciasto naleśnikowe.
Musi byc gęste, żeby nie spływało z pieczarek.
Każdą pieczarkę zanurzać w cieście i wkładać na głęboki olej do smażenia.
Poczekać, aż się zbrązowi i wyciągnąć.
Gotowe.
   
Składniki:
Pieczarki małe ok. 20 szt.,
majeranek,
sól,
pieprz,
kwasek cytrynowy.

Ciasto naleśnikowe:
szklanka mleka,
mąka, jajko, sól.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pieczarki w cieście naleśnikowym

 
Telewizory
47_30