Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pieczarki nadziewane
  Ocena: (4.5 pkt.) Oceniało 17 osób.

Przepis dodał(a): Zuzia
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić i umyć, oderwać nóżki od kapeluszy.
Nóżki posiekać.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę.
Oczyścić i opłukać pory, pokroić w krążki.
Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę.
Pomidory pokroić na ćwiartki.
Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć mięso.
Dodać pory, czosnek i posiekane pieczarki, dusić 5 minut.
Wrzucić pomidory, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Opłukać natkę.
Część odłożyć do dekoracji, resztę posiekać, wymieszać z nadzieniem.
Napełnić masą kapelusze pieczarek, posypać utartym serem.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 225 stopni C.
Zmieszać kremówkę z kwaśną śmietaną, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Polać pieczarki sosem.
Podawać z ryżem.
   
Składniki:
12 dużych pieczarek
25 dag filetów z piersi kurczaka
4 małe pory
4 małe pomidory
1 pojemnik (15 dag) gęstej, kwaśnej śmietany
1/2 pojemnika (10 dag) śmietany kremówki
2 ząbki czosnku
3 łyżki tartej goudy
2 łyżki oleju,
1/2 łyżki soku z cytryny
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, biały pieprz, słodka papryka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Pieczarki nadziewane

 

47_5