Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Omlet z cukinią
  Ocena: (3.4 pkt.) Oceniało 6 osób.

Przepis dodał(a): Ala
[2007-08-01]
 
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanay na patelni tłuszcz włożyć drobno pokrojoną cebulę, podsmażyć bez zrumieniania, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i jeszcze chwilkę mieszając podsmażyć.
Odłożyć połowę przyprawionej do smaku cukinii, a na resztę pozostałą na patelni wylać rozmieszane z mlekiem i przyprawione do smaku jajka, smażyć bez mieszania, aby masa się ścięła.
Następnie posypać obficie omlet zieleniną i wyłożyć na niego odłożoną cukinię, złożyć omlet na połowę i przekroić na 2 części.
Podawać z dodatkiem ziemniaków lub pieczywa.
   
Składniki:
40 dkg cukinii,
2 cebule,
sól,
pieprz,
łyżka tłuszczu,
4 jajka,
2 łyżki stołowe mleka,
zielenina.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Omlet z cukinią

 
Telewizory
47_38