Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Małże duszone
  Ocena: (4.4 pkt.) Oceniało 23 osób.

Przepis dodał(a): Pam
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
?wieże małże oczyścić z wodorostów, otwarte muszle odrzucić, w rondlu roztopić masło, poddusić cebulkę, zetrzeć trochę marchewki.
Wrzucić małże, podlać winem, dusić do czasu aż się muszle otworzą, czyli ok.
20min.
Mieszać od czasu do czasu, w razie konieczności podlać odrobiną wody.
Na koniec wrzucić natkę pietruszki.
   
Składniki:
1 litr świeżych małż w skorupkach,
szklanka białego, wytrawnego wina,
pół kostki masła,
cebula,
trochę startej marchewki,
natka pietruszki.
Uwagi:
Małże, które nie otworzyły się w czasie duszenia, również odrzucamy.
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Małże duszone

 
Telewizory
47_34