Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krokiety z kapusty i grzybów
  Ocena: (4.3 pkt.) Oceniało 48 osób.

Przepis dodał(a): Basia
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Kapustę kwaszoną ugotować do miękkości, odcisnąć, drobno posiekać, dodać zrumienioną bez tłuszczu mąkę, ugotowane i posiekane grzyby oraz zrumienioną cebulę.
Farsz przyprawić i smarować nim przygotowane z ciasta naleśniki, zwijać je w rulony i maczać w surowym cieście pozostałym z naleśników, panierować i smażyć na tłuszczu.


Podawać z ziemniakami i sosami.
   
Składniki:
Ciasto:
25 dag mąki,
2 szklanki mleka,
łyżeczka stopionej słoniny,
sól,
jajo

Nadzienie:
1 kg kapusty kwaszonej,
4 dag grzybów suszonych,
łyżka tłuszczu,
cebula,
1,5 łyżki mąki pszennej,
4 łyżki tartej bułki,
pieprz,
3 łyżki tłuszczu do smażenia
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Krokiety z kapusty i grzybów

 
Telewizory
47_10