Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Krewetki panierowane
  Ocena: (3.4 pkt.) Oceniało 433 osób.

Przepis dodał(a): Marta
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Umyć i obrać krewetki z pancerza.
Przygotować panierkę z jajka i bułki tartej.
Podgrzać oliwę w głębokim rondlu do temperatury około 150-170 st.
C.
Krewetki obtoczyć w panierce i wrzucić je do gorącego oleju.
Piec je na głębokim oleju do złocistego koloru panierki.
Wyciągnąć je za pomocą metalowego sitka i odsączyć nadmiar oleju (nie zostawiać krewetek w oleju!).
   
Składniki:
1/2 kg dużych świeżych krewetek,
1/2 l oliwy,
jajko,
bułka tarta
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Krewetki panierowane

 
Telewizory
47_33