Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kotlety mielone z grzybów
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Renata
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Bułkę namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć.
Grzyby oczyścić, opłukać, obgotować przez 5 minut, odcedzić, osuszyć.
Cebule obrać, pokroić na ćwiartki.
Grzyby, namoczoną bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa, dodać jajko i przyprawić.
Masę dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce.
Smażyć na oleju z dodatkiem masła.
   
Składniki:
50 dkg grzybów (leśnych lub pieczarek)
1 mała bułka
1 cebula
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz
mleko
olej, masło
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Kotlety mielone z grzybów

 
Telewizory
47_1