Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Karkówka w suszonych śliwkach
  Ocena: (2.4 pkt.) Oceniało 33 osób.

Przepis dodał(a): Marta
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Kotlety rozbić tłuczkiem, każdy z nich przyprawić posypać solą, pieprzem, roztartym czosnkiem i majerankiem.
Następnie panierować w jajku i bułce.
Smażyc na niewielkiej ilości oleju.
Namoczyć śliwki w letniej wodzie.
Kotlety smażyć około 5 minut.
Nastepnie podlać kostką rosołową rozpuszczoną w wodzie.
Po upływie 5 minut dodać dodać śliwki suszone wraz z wodą ze śliwek i dusić około 10 minut.
Na koniec wlać wino i dusić kolejne 5 minut.
Podawać z ryżem lub kaszą gryczaną.
   
Składniki:
4 kotlety z karkówki
sól
pieprz
1 ząbek czosnek
majeranek
10 dkg suszonych śliwek
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
pół szklanki czerwonego wytrawnego wina
1 kostka rosołowa drobiowa
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Karkówka w suszonych śliwkach

 

47_27