Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kalmary z serem i ryżem
  Ocena: (3.1 pkt.) Oceniało 41 osób.

Przepis dodał(a): Justyna
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek dusić na oliwie, aż będą szkliste.
Wtedy wsypać ryż i smażyć go przez kilka sekund na dużym ogniu.
Następnie wlać dwie szklanki wody i gotować dalej.
Gdy cała woda się wchłonie, zdjąć ryż z ognia, pozostawić na kilka sekund.
Dodać wyjęte z zalewy kalmary.
Danie posypać serem.
   
Składniki:
25 dag ryżu (2 torebki),
2 puszki kalmarów w sosie własnym,
20 dag startego parmezanu,
2 duże cebule,
oliwa z oliwek,
4 ząbki czosnku
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Kalmary z serem i ryżem

 
Telewizory
47_32