Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Hot dogi w cieście drożdżowym
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 11 osób.

Przepis dodał(a): Gośka
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
W podgrzanym mleku rozpuścić drożdże z cukrem i odstawić do wyrośnięcia.
Mąkę połączyć z margaryną i jajkiem, dodać wyrośnięte drożdże, przyprawy i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość ok.
1 cm i pokroić w kwadraty.
Wielkość kwadratu powinna być taka, aby zmieściła się na nim parówka.
Na każdym kawałku ciasta położyć plaster sera, posmarować go keczupem, położyć parówkę i zwinąć ciasto.
Hot dogi piec na natłuszczonej blaszce w 180-200 stopniach, aż się zrumienią.
   
Składniki:
2 szkl. mąki,
0,25 szkl. mleka,
jajko,
ok. 1 kg dobrych parówek,
0,5 kostki margaryny,
2 dag drożdży,
2 łyżki cukru,
30 dag żółtego sera,
keczup,
przyprawy: oregano, ewentualnie tabasco, sól.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Hot dogi w cieście drożdżowym

 

47_31