Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Gulasz z pieczarek
  Ocena: (3.7 pkt.) Oceniało 15 osób.

Przepis dodał(a): Inga
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, czyścimy i kroimy na kawałki.
Boczek lub wędzonkę kroimy w kostkę.
Dymkę i czosnek obieramy i drobno siekamy.
Rozgrzewamy olej i wrzucamy najpierw wędzonkę, smażymy, aż się wytopi, dodajemy cebulkę, czosnek i smażymy 2-3 minuty (cebula powinna się zeszklić).
Wtedy dorzucamy pieczarki i dusimy wszystko razem pod przykryciem, na małym ogniu.
Od czasu do czasu mieszamy.
Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z łyżką mąki, a gdy sos się zagotuje, doprawiamy potrawę solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorem.
   
Składniki:
500 g pieczarek
150 g wędzonki
250 ml śmietany
1-2 ząbki czosnku
pęczek dymki
1 łyżka mąki
30-40 ml oleju
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Gulasz z pieczarek

 
Telewizory
47_8