Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Grzybowe risotto
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 30 osób.

Przepis dodał(a): Weronika
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Grzyby oczyścić i pokroić.
Na rozgrzanej w rondlu oliwie smażyć grzyby na małym ogniu 10 - 15 minut.
Obraną cebulę posiekać.
Por oczyścić, odciąć zielone końce i pokroić w kostkę.
Paprykę oczyścić, marchew obrać, pokroić w kosteczkę.
Warzywa dodać do grzybów i smażyć 5 minut.
Dodać opłukany ryż i 3/4 l wrzątku z kostkami bulionowymi.
Przyprawić papryką, solą i pieprzem.
Gotować 15 - 20 minut.
Dodać pokrojone pomidory, natkę, gotować jeszcze 10 minut.
   
Składniki:
1 szklanka ryżu
40 dag grzybów
2 cebule
1 por
1 marchew
2 pomidory
1 papryka
2 kostki bulionu warzywnego
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
papryka
posiekana natka pietruszki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Grzybowe risotto

 
Telewizory
47_2