Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Boczniaki w śmietanie
  Ocena: (3.6 pkt.) Oceniało 24 osób.

Przepis dodał(a): Mirka
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone cienko grzyby i gałkę muszkatułową.
Po dodaniu soli do smaku dusimy grzyby przez 25 minut.
Pod koniec dodajemy śmietanę z mąką i dusimy aż do zagotowania.
Mozna podawać z pieczywem lub ugotowanymi ziemniakami.
   
Składniki:
60 dkg boczniaków,
3/4 szklanki śmietany,
50 g masła,
3 dkg maki,
1 cebula,
szczypta zmielonej gałki muszkatułowej,
sól.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Inne dania główne - Przepis na Boczniaki w śmietanie

 

47_6