Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym
  Ocena: (4.1 pkt.) Oceniało 73 osób.

Przepis dodał(a): Lilka
[2007-06-23]
 
Sposób przygotowania:
W dużym rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso.
Gdy mięso się zarumieni dodajemy cebulę i grzyby, dusimy razem 5 minut mieszając, dodajemy sos sojowy, bulion mięsny, żurawiny i musztardę.
Dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
?mietanę mieszamy z mąką i serem i dodajemy do rondla, a gdy zacznie lekko wrzeć przyprawiamy solą i pieprzem, podgrzewamy mieszając.
Podajemy z brukselką i ziemniakami.
   
Składniki:
50 dkg mięsa z ud?ca sarny lub jelenia, renifera, pokrojone w cienkie plastry
2 łyżki masła
2 obrane i pokrojone cebule
1 łyżka dobrej musztardy
2 łyżki sosu sojowego
3 szklanki mocnego bulionu mięsnego
2 łyżki mąki
2 szklanki śmietany
6 plastrów żółtego sera pokrojonego w kostkę
20 dkg grzybów pokrojonych w plastry
3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka żurawin lub porzeczek
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dziczyzna - Przepis na Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym

 

20_1