Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Gulasz z zająca
  Ocena: (3 pkt.) Oceniało 5 osób.

Przepis dodał(a): Irka
[2007-06-23]
 
Sposób przygotowania:
Mięso zajęcze pokroić w kostkę, obsypać solą, pieprzem i przyprawami.
Dymkę lekko obsmażyć na patelni.
Suszone grzyby namoczyć w letniej wodzie.
Gdy mięso skruszeje, dokładnie obsypać je mąką i przesmażyć na patelni.
Nastepnie podlewać bulionem i wodą, dusić pod przykryciem.
Gdy mięso będzie już trochę miękie dodać dymki, podgrzybki i dusić dalej.
Na koniec dodać marynowane oliwki i chwilkę poddusić.
Podawać z kaszą jęczmienną lub gryczaną
   
Składniki:
ok. 80 dag mięsa zajęczego,
10 dymek,
szklanka chudego bulionu,
20 dag suszonych podgrzybków,
10 marynowanych oliwek,
mieszanka przypraw do dziczyzny,
sól, pieprz,
mąka,
olej do smażenia
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dziczyzna - Przepis na Gulasz z zająca

 
Telewizory
20_2