Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Bażant w śmietanie
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Lola
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Skruszałego oskubanego bażanta dokładnie wypłukać, pokroić w nieduże kawałki, posolić.

Oprószyć lekko mąką, zrumienić na tłuszczu, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić przez 30 minut na bardzo wolnym ogniu.

Doprawić do smaku pieprzem.

Wlać śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać, podgrzać na ogniu 10 minut.

Następnie zestawić z ognia i trzymać pod przykryciem przez 10 minut.
   
Składniki:
1 bażant
1 dag mąki
2 dag margaryny
sól, pieprz
0,25 l śmietany
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dziczyzna - Przepis na Bażant w śmietanie

 
Telewizory
20_4