Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Skrzydełka z kurczaka w sosie z limonki
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Dusia
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
Skrzydełka umyć, przekroić każde na 2 części i włożyć do miski.
Czosnek posiekać lub pokroić i posypać skrzydełka.
Dodać sól oraz sok cytrynowy lub limonowy i pozostawić w marynacie na 1 godz., przewracając skrzydełka od czasu do czasu.
Skrzydełka przełożyć z marynatą do dużego, płaskiego garnka, tak aby zmieściły się w jednej warstwie.
Zalać tylko taką ilością wody, aby zakryła skrzydełka i doprowadzić do wrzenia.

Zmniejszyć natychmiast ogień i zakryć garnek.
Gotować 15 min., potrząsając garnkiem od czasu do czasu, aby skrzydełka nie przyklejały się do dna.

Jeśli zaczną się przyklejać dolać odrobinę wody.
Gotowy sos powinien być bardzo gęsty.
   
Składniki:
8 skrzydełek
1 ząbek czosnku
4-8 łyżek soku z limonki lub cytryny
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Skrzydełka z kurczaka w sosie z limonki

 

19_5