Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Rolada z perlicy
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 18 osób.

Przepis dodał(a): DROP S.A.
[2008-01-25]
 
Sposób przygotowania:
Perliczkę umyć, mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie.
Uzyskany płat rozłożyć na stole, zgrubienia mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie solą, pieprzem, majerankiem i papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami czosnku.
Na tak przygotowaną tuszkę ułożyć pokrojony w plastry parzony boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladę, owinąć w folię aluminiową.
Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp.
150°C ok.
45 min.
Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 min.
w temp.180°C.
Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną pietruszką.
   
Składniki:
tuszka perliczki 1,3 -1,5 kg,
parzony boczek wędzony,
2 ząbki czosnku,
majeranek,
sól,
pieprz,
papryka.
Uwagi:
liczba porcji / 4
czas przygotowania / 90 min.
stopień trudności / średniotrudne
kaloryczność / średniokaloryczne
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Rolada z perlicy

 
Telewizory
19_24