Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Piersi kurczaka w miodowym sosie
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 26 osób.

Przepis dodał(a): Oliwia
[2007-06-29]
 
Sposób przygotowania:
Umyte mięso nacieramy przyprawami, odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
Na głębokiej patelni z oliwą rumienimy czosnek, zdejmujemy, a na tłuszcz kładziemy filety oprószone mąką, rumieniąc na złoty kolor.
Zmniejszymy ogień, zalewamy kurczaka mlekiem wymieszanym z miodem, naczynie szczelnie przykrywamy i dusimy 20 minut.
Sos powinien być lekko pikantny, z lekką nutą słodyczy.
Podajemy z ryżem i łagodnż surówką.
   
Składniki:
4 filety z kurczaka
4 zabki czosnku
płaska łyżeczka pieprzu
płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki
pół łyzeczki soli
mąka do panierowania
oliwa
szklanka tłustego mleka
4 łyzki płynnego miodu
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Piersi kurczaka w miodowym sosie

 
Telewizory
19_3