Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pasztet z kurczaka
  Ocena: (3.7 pkt.) Oceniało 19 osób.

Przepis dodał(a): Maria
[2007-07-25]
 
Sposób przygotowania:
Kurczaka kroimy na 4 części, wkładamy do dużego garnka, obieramy pieczarki, cebulę i czosnek, dodajemy do kurczaka, dusimy do miękkości kurczaka.
W powstałym sosie moczymy bułki.
Mięso mielimy 2 razy, a pieczarki i resztę 1 raz.
Dodajemy żółka, a z białek ubijamy pianę, dodajemy i delikatnie mieszamy.
2 podłużne foremki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy pasztet, pieczemy 1-1,5 godz.
w temp.
180 stopni.
   
Składniki:
1 duży kurczak ok. 2 kg,
1 kg pieczarek,
główka czosnku,
2 bułki,
duża cebula,
6 jajek,
przyprawy: sól, pieprz, vegeta, majeranek
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Drób - Przepis na Pasztet z kurczaka

 

19_20